Sobres i fulls de paper per enviar el Vot Exterior

Benvolgudes i benvolguts,

La majoria de les persones que esteu inscrites al Registre de Catalanes i Catalans a l’Exterior ja heu rebut un correu de Vot Exterior amb l’enllaç a partir del qual us heu pogut descarregar la documentació i papereta de vot per enviar a la Delegació de la Generalitat als Estats Units, Mèxic i Canadà amb seu a Washington.

Des de l’ANC-USA ens ha arribat aquesta informació (validada per fonts fiables) pel que fa al dilema que tenim amb la tria de fulls de paper i sobres per enviar la documentació. Heus aquí les principals preguntes que ens heu fet i llur resposta:

Q1. Quan imprimeixi la papereta del vot, ha de ser en un full de mida A4?

A1. No, no cal. Pots fer servir Letter paper size, que és el full « estàndard » a Amèrica del Nord. 
 
Q2. No trobo el sobre petit C6 de 114 x 162 mm. Puc fer servir una altra mida?
A2. Sí, però la mida ha de ser la més semblant possible a la del sobre C6. 
Hi ha dues coses a tenir en compte:
a. El full amb el vot s’ha de doblar per la meitat i de nou per la meitat (i prou) i, per tant, ha de cabre així en el sobre
b. Aquest sobre més petit ha de poder entrar a l’urna. Per això és millor que el sobre sigui més petit i no més gran que el C6.
Q3. S’accepten sobres que no siguin blancs?
A3. Sí, s’accepten. Les instruccions no especifiquen color. No obstant això, recomanem sobres blancs per a la papereta amb el vostre vot. (Recordeu que cal reproduir les mateixes condicions de vots de passades cites electorals o les més semblants possibles).
 
Q4. El vot es pot enviar a un lloc diferent de l’especificat (la Delegació)?
A4. No, no es pot. S’ha d’enviar a l’adreça especificada a l’email que heu rebut.