Sant Jordi/JMLDA al Quebec amb Víctor García Tur : dimarts 20 d’abril a les 17 h 30

Xerrada amb l’escriptor Jordi Garcia Tur, autor de L’aigua que vols, novel·la ambientada al Quebec i guanyadora del premi Sant Jordi 2020

Commémoration de la Journée mondiale du livre, fête de Sant Jordi en Catalogne, avec Víctor Garcia Tur, auteur du roman L’aigua que vols et récipiendaire du prestigieux prix Sant Jordi 2020, une histoire familiale qui a lieu au Québec à l’été 1995. Découvrez le Québec revisité par la plume et le regard de ce romancier catalan.

L’activité aura lieu en catalan et comptera sur un canal audio de traduction simultanée en français disponible pour ceux et celles qui en auront besoin.

L’aigua que vols

Una reunió familiar provoca una catarsi inesperada. La Marie Tremblaypierre aprofita la bonança de l’estiu quebequès per organitzar una trobada familiar a l’antic xalet de vacances. L’excusa de celebrar el setanta-sisè aniversari és forçada, però les filles i el fill no s’hi capfiquen: rememorar els banys al llac i reviure la infantesa els sembla una bona idea per retrobar-se al cap de tant de temps. Hi duen les famílies respectives, o el que en queda, però també els seus secrets, les seves vivències i, sobretot, els silencis de les coses que no es van dir quan tocava. Una extraordinària novel·la sobre la família, els records, la infantesa perduda i la identitat galardonada amb el Premi Sant Jordi.

La primera trobada de l’autor català amb els lectors quebequesos. Alumnes i exalumnes dels cursos i programes d’estudis catalans de la Université de Montréal, així com catalans i catalanòfils del Quebec, conversaran amb l’autor de la primera novel·la de la literatura catalana ambientada al Quebec.

Podeu llegir la novel·la a partir de la iniciativa de compra mancomunada de llibres en català a partir d’aquest formulari o adquirint l’edició electrònica disponible a:

La celebració d’aquesta activitat de Sant Jordi s’emmarca dins el conjunt d’activitats per commemorar el 60è aniversari de la comunitat catalana del Quebec: l’any 1961, un grup de catalans van fundar el primer Centre cultural català del Canadà a Mont-real.

A més, aquest 23 d’abril farà exactament 25 anys de la primera vegada que es va celebrar, al Quebec, el Dia mundial del llibre i dels drets d’autor.

Organitzen :

  • Casal català del Quebec (1961-2021)
  • Estudis catalans de la Université de Montréal

Col·laboren :

  • Delegació de la Generalitat als Estats Units i Canadà
  • Institut Ramon Llull
  • Secretaria d’Acció Exterior i de la Unió Europea

Fotografia (c) Pilar Maurell