entreprise

En directe des del Bo’Dégât : taller de cuina catalana per a les comunitats catalanes d’Amèrica del Nord

Des del Quebec us proposem d’exportar l’exitosa activitat « En directe des del Bo’Dégât: taller de cuina catalana » a la resta de comunitats catalanes d’Amèrica del Nord.

Durant la primera edició vam preparar un arròs de muntanya amb costella de porc, esqueixada de bacallà com a entrant i vam fer un maridatge amb un vi del Priorat. El taller va tenir lloc el proppassat 29 de desembre, entre les 12 h i les 15 amb prop de 20 participants, la meitat dels quals van cuinar exitosament i paral·lela amb la cuinera Carme Màrquez, del restaurant Bo’Dégât de Mont-real.

La Carme Màrquez pot oferir aquest servei a d’altres comunitats catalanes d’Amèrica del Nord, els diumenges i en català i/o en anglès, segons convingui.

Què cal per fer per organitzar un taller al nostre casal?

 1. Manifestar el vostre interès per organitzar un taller d’aquestes característiques per al vostre casal (o grup de casals): info@quebec.cat
 2. Posar-se d’acord amb la data (qualsevol diumenge) i el menú : proposem seguir els menús que prèviament ja s’hauran provat amb el Casal català del Quebec).
 3. Cada Casal o grup de Casals s’encarrega de gestionar les inscripcions i pagar els honoraris de la Carme (caixet fix independentment del nombre d’inscrits). El Casal català del Quebec, per exemple, va crear un Eventbrite amb inscripció gratuïta per als seus socis i de 30 $ per als no socis.
 4. Amb el llistat dels inscrit, la Carme envia la llista d’ingredients i el nom del vi o vins per al maridatge als participants (el Casal en qüestió podrà facilitar-li l’enllaç de la societat d’alcohols local per assegurar-se que es tracta d’un vi de fàcil accés per als participants).
 5. La sessió es fa a partir de la plataforma Zoom, en directe. Recomanem limitar l’activitat a 25/30 participants màxim per garantir el bon seguiment del taller i crear també l’ambient d’intercanvi i socialització que es vol buscar amb aquesta activitat. No es tracta d’un webinar, sinó d’una reunió per compartir un moment al voltant dels fogons entre catalans i catalanòfils.
 6. Possibilitat de donar accés al vídeo de la trobada a la resta dels vostres socis per un temps limitat després de l’activitat (consulta asíncrona).

Com podem finançar aquesta activitat?

El Casal català del Quebec va decidir oferir aquesta activitat gratuïtament als seus socis pagant directament un caixet a la Carme per taller. La idea és presentar aquesta sèrie de tallers a la línia d’activitats de difusió de la llengua i cultura catalanes dins la sol·licitud de subvencions 2021 per a les Comunitats catalanes de l’exterior de la Secretaria d’Afers Exteriors de la Generalitat.

Qui és la xef Carme Màrquez? En aquest article d’Exterior.cat, en Quim Miró va conversar amb la Carme Màrquez: https://exterior.cat/en-portada/bodegat-la-cuina-barcelonina-a-mont-real-de-la-santcugatenca-carme-marquez/

Si voleu veure com va anar el taller a Mont-real, aquí trobareu el vídeo de la 1a edició. Per veure’l, entreu la contrasenya (mot de passe) següent : bodegat

Descripció de l’activitat:

El restaurant Bo’Dégât i el Casal català del Quebec us proposen un taller de cuina amè i interactiu on tothom, des de casa, podrà participar i preguntar com si es tractés d’una classe presencial.

Cuinem en català (amb aclariments lingüístics per xat i subtítols quan fa falta) i parlem sobre el vi català, el seu terroir i sobre les característiques i la història tant del vi com del plat principal.

Més enllà de la part didàctica i gastronòmica que suposa descobrir i preparar plats nostrats de la cuina catalana, aquests tallers també volen ser un espai de germanor i de socialització en aquests temps estranys de distanciament social que ens ha tocat viure.

Des de casa estant, llengua, cultura i gastronomia s’agafen de les mans per oferir-vos un espai exclusiu per compartir un moment d’allò més lúdic i didàctic.

La inscripció al taller és gratuïta per als socis del Casal català del Quebec i els estudiants dels cursos de llengua catalana a la Université de Montréal.

Un cop inscrit·e·s, i uns 7 dies abans del taller, els participants reben la recepta amb la llista d’ingredients i el vi català amb el qual s’acompanyarà el plat principal i l’entrant o postres que ens proposarà la Carme.

El 29 de desembre vam fer un arròs de muntanya amb costella de port i rossinyols amb l’arròs bomba Molí de Rafalet d’Importations Olibec, l’oli d’oliva extra verge Mestral 100 % arbequina de la Cooperativa de Cambrils, de la campanya de micromecenatge del Casal català del Quebec (www.ccquebec.cat/oli) i porc du Québec.

La propera edició tindrà lloc el diumenge 24 de gener:

https://www.eventbrite.ca/e/billets-en-directe-des-del-bodegat-taller-de-cuina-amb-carme-marquez-134584553021

En el moment d’inscriure-us-hi, podreu triar entre 4 d’aquestes 6 propostes per ajudar-nos a decidir el menú del proper taller :

 • suquet de peix
 • fricandó
 • bacallà amb samfaina
 • galtes de porc rostides
 • caldereta de xai
 • calamars farcits (mar i muntanya)

Laisser un commentaire

Votre adresse courriel ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *