Havaneres a casa! dissabte 27 de juny a les 18 h

El concert va ser retransmès en directe a partir del senyal del canal de Youtube del FIEC, que organitza aquesta experiènci. Aquí en trobareu el vídeo :

https://www.youtube.com/watch?v=ZUIfXGT3kVk

La cantant Neus Mar va estar acompanyada a la guitarra pel guitarrista Emilio Sanchez. Neus Mar va introduir-se al mon de l’havanera de la mà de Càstor Pérez, compositor d’havaneres tan conegudes com Vestida de nit i pare de la cantant Sílvia Pérez Cruz, i amb el temps s’ha fet un lloc en un mon tradicionalment masculí.

L'havanera és un gènere musical dels denominats d'anada i tornada, que té el seu origen durant el XIX a Cuba. A Catalunya hi ha hagut sempre una tradició popular de colles que cantaven havaneres a les tavernes. L'any 1966 s'inicià la coneguda cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell.

Nous vous invitons à partager avec nous un concert en ligne d’havaneres exclusif pour nos membres! Le concert sera retransmis en direct sur la chaîne Youtube de la FIEC, organisatrice de cette expérience. Nous allons donc profiter d'un concert accompagné (virtuellement) par d'autres casals catalans du monde entier. La chanteuse Neus Mar sera accompagnée à la guitare par le guitariste Emilio Sanchez. Neus Mar a commencé son aventure dans le monde des havaneres de la main de Castor Pérez, un compositeur de havaneres bien connu en Catalogne, et au fil du temps a fait sa place dans un monde traditionnellement masculin.

La havanera est un genre musical de ce qu'on appelle le va-et-vient, qui a ses origines au cours du XIXe siècle à Cuba. En Catalogne, il y a toujours eu une tradition populaire de groupes chantant des havaneres dans les tavernes.

Pour assister au concert, il suffit de suivre ce lien le 27 juin à 18 h (heure de Montréal): https://www.youtube.com/channel/UCsorsVI3nS9KYjYshe9As8w

Études catalanes (UdM)

ACCIÓ

Partenaires