Casal

Comunitat catalana des del 1961

Castellers de Montréal

www.castellersdemontreal.info

Montréal·CAT

Littérature et arts catalans sur scène

Arrow
Arrow
Slider

Guia per immigrar al Quebec

Voleu immigrar al Quebec?

Ens complau informar-vos que el Casal català del Quebec ha estat pioner en la confecció d'aquesta Guia de recursos per a la mobilitat entre Catalunya i el Quebec.

En aquest PDF trobareu resposta a la majoria de les preguntes que, des de Catalunya, ens han anat formulant al llargs d'aquest últims anys totes aquelles persones que volen venir a viure al Quebec. Tanmateix, volem recordar que, més enllà d'aquesta guia, la nostra entitat no ofereix serveis d'orientació en matèria d'immigració (per falta de recursos i de competències) ni ofertes de feina. Tractant-se d'una entitat sense ànim de lucre, tots els membres que treballen pel funcionament del Casal català del Quebec ho fan en tant que voluntaris, per tant, sense retribució.

Us recomanem que estigueu molt pendents del web de Journées Québec per tal de poder-vos inscriure a la propera convocatòria d'entrevistes i selecció de personal que es duguin a terme a Barcelona. Mentrestant, podeu enviar també un correu a l'Oficina del Quebec a Barcelona ( Cette adresse courriel est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.) per tal que tinguin constància del vostre interès i puguin informar-vos eventualment d'aquesta o altres sessions informatives. No dubteu en preparar ja un currículum (idealment en francès) segons les recomanacions que trobareu a la nostra guia.

Finalment, us recomanem també consultar la guia genèrica "Emigrar des de Catalunya" de la FIEC, així com Le petit futé Vivre à Montréal i, desitjant-vos de tot cor tota la sort possible en el vostre projecte, esperem que us poseu en contacte amb nosaltres en cas que acabeu fent cap en terres quebequeses.

La Generalitat de Catalunya ha creat també el portal gencat.moncat.cat que pot ser del vostre interès.

 
Perfils de la nova immigració catalana al Quebec

Aleix Prats, doctor en Física

Alicia Via-Dufresne Ley, informàtica i màster en ADE

Ramon Bernat, pilot i màster en Ciència Aeroespacia

Aquests vídeos són una iniciativa del Casal català del Quebec i han estat realitzats per Margalida Amengual i Marc Duran (maig de 2014).

Voyager et travailler au Canada

Le Canada a signé une entente avec l’Espagne pour accorder des permis de travail aux jeunes de 18 à 35 ans désireux de voyager et de travailler au Canada pour une période maximale de un an dans le cadre de l’initiative Expérience internationale Canada.
 

El Quebec amb el referèndum

Let Catalans vote